Muntah lepas mkn ubat

Mommies semua, saya first pregnancy. Doc bg ubat iron tablet & obimin, makan pagi2 sblm breakfast. Tp sejak semalam, lepas mkn ubat je mesti muntah balik. Nak buat mcmana ye? Ada tips tak? Terima kasih

2 Balas

Mcm sye mkn ubt iron tablet sblm tdo , klu x mmg melepek je, jdi x lrt, @ mkn ubt ohimin mkn pagi n iron tanlet mkn mlm sblm tdo

Boleh minta tukar ubat lain dekat kk. Cakap dekat doktor tak boleh telan langsung ubat tu.