Iron tablet

Hi. Boleh bg tips tak nak mkn iron tablet, hari tu makan x smpai sejam dh muntah balik dgn rasa karat nya dkt tekak. Kalau makan sblm tido blh tak? Sbb nurse kk sruh mkn sblm bfast je.

2 Balas

zincofer ke? kalau awak xboleh nak makan ubat tu. nnt next check up boleh cuba minta tukar dgn nurse kk tmpt awak. kalau sementara tu awak boleh beli maltofer dkt farmasi. rasa coklat dn boleh hisap2 je

boleh je makan sebelum tidur. saya dulu buat macam tu kalau tak muntah + pening kepala. tapi nanti maklumkan pada nurse awak tukar waktu makan ubat sebab tak tahan dengan side effect tu