Saya nak anak kedua😔

Hi mommies semua.. Saya adalah penjuang dua garis sebelum ni.. 8tahun menunggu nak dpt zuriat.. Alhamdulilah pkp 3.0 ada hasil selepas 2tahun berjarum setiap bulan.. Syukur akhirnya dpt merasa macam mana mengandung dan melahirkan serta mmbsarkan anak sendiri.. Sya doakan kpd semua wanita yg msih berjuang,smoga kalian smua dimurahkan rezeki dan diprmudahkan sgala urusan.. 2 benda saya sllu pesan dkt smua penjuang dua garis.. Sabar dan redha.. Tapi bukan pasal itu yang sy nak tanya.. Sya nak minta tips dkt mommies2 di sini.. Macam mana nak tambah baby lagi😝😝 Segan nak tanya sbnrnya tp mana la tau dkt sini boleh kongsikan tips atau apa2 sahaja utk dptkan 2nd baby.. Sy risau anak dah msuk 2tahun dan dah start dah syg dkt baby.. Mak sy ckp klu dah dpt 1st baby 2nd baby senang sangkut tp smpi skrg sy tak sangkut2 risau juga ada kesan dgn lambat dpt baby then tak dpt dah 2nd baby.. So di sini sy nak tnya pgalaman ibu2 yg berjuang utk mndptkan dua garis,anda dah ada 2nd baby ? Klu dah ada blh kongsi tips2 atau apa2 sahaja..

2 Balas

klu sy ari tu ank sulong 4 thun sy mngdung ank ke 2...sblm nk ngdung mmg sy mkn folid acid 2 bln sblm..pstu bersma sblm subur..sy mmg rncang nk anak perempuan..jd sy bersme sblm 2 3 hri sblm subur..alhamdulillah lekat lepas 3 bln rncang nk bby tu...n mmg dpt bby girl...skrg dh 8 bln dh...

anak 1st dan 2nd gap 6 tahun. sy minum pil lepas 2 bulan bersalin dan berhenti consume pil umur anak sy 2th 3 bulan. kami merancang nak anak ke 2 bila anak sulung sy 6 tahun. sy bersalin anak ke 2 setelah anak 1st dah masuk prasekolah