Macrosomia Baby

Saya Mengandung Ank Kedua.. Sekarang Dah 39 Minggu.. Masa 37 Minggu, Doktor Di Gh Scan Ckp Baby Sy Berat Dia Dah 3.6kg..klu Berat Baby Dah 4kg,kemungkinan Besar Sy X Leh Bersalin Normal.. Klu boleh sy nk bersalin secara normal. So nk tnya ada x ibu2 dkt sni yg pernah menghadapi masalah seperti sy. Ada x ibu2 yg dpt bersalin normal walaupun berat baby 4kg?

1 Balas

Klu cukup tenaga...boleh.tp takut bila di tengah2 push dah x ada tenaga...