Zincofer

Hi mommies semua, nk tanya.. kalau dh makan zincofer tp dah muntah.. Kena makan sebiji lagi ke utk harini ?

10 Balas

first nurse takleh telan then bagi dalam bentuk pecahan pun hb masih low ,so suami suggest sy makan asam dulu ,bagi lidah tu ade rase sikit baru telan zincofer ,lepastu mkn biskut atau roti kosong . sy telan pagi 2 jam before breakfast ,kalau muntah jugak ,malam sy telan 2 jam selepas makan ,hb naik dari 9.5 - 11.0 alhamdulillah

Aah. Kena makan balik. Tp kalau asyik muntah je, boleh tukar ubat. Zincofer selalu org makan mmg akan muntah. Saya pun macam tu jugak. Dh makan, tdur ttbe terjaga terus muntah. Then suruh husband terus tukar ubat.

5y ago

Sebelum ni makan okay dua tiga hari ni lak rasa mcm tu... Huhu

Kalau dah muntah tu takyah makan lah. Terus rujuk in charge nurse, bgtau tak serasi dgn zincofer tu mintak tukar vit lain. Ok? Jgn seksa diri mkn jgk zincofer tu 🤗 jgn tggu next check up baru nk bgtau nurse ok

5y ago

Yeke 😅 ok kalau macam tu rujuk farmasi cepat. Jangan tak mkn pulak ok

Sya hritu dktr bg zincofer sya xleh mkn sya muntah..last doktr tukar mkn obimin..pun x ok..last sya bli sndri iberet. Sbb iberet klnk xsediakan kna bli sndri..

5y ago

Alhamdulillah sya mkn ok...

sy tak mkn la lg 1 . kalau tak nak muntah . awk mkn ubat minum oren sunquick then agk² nk muntah awk mkn je pape . sy buat mcm tu . hb naik jugak . hehe

5y ago

fatin : sy first day mkn muntah gak . dlm seminggu jugak la . sbb bdn nk serasikan dgn ubat . bdn mmg jd lemau sikit . tp teruskn je mkn . lama² okey . hehe Arianna : awk try beli maltofer . rasa coklat . lg sedap

try telan dengan air oren. kalau tak boleh telan jugak. pergi farmasi bawak zincofer tu, mintak tukar dengan ubat lain.

Xmampu nk makan lagi.. obimin..zincofer..iberet.. warna sama.. rasa nk dekat sama.. 😢😵

Mintk doc tukar mommy...try obimin ke

Kalau munth mkn sblm tdr n air oren.

Zinkcofer bagus..sy mkn ubat sambil minum jus oren hilgkan loya..