Bukaan 1cm

Hi mommies semua. Nak tanya, macam mana nak cepatkan bukaan ye. Bukaan dari semalam 1cm je. Rasa sakit pun tak ada lagi. Cuma semalam warded sebab baby kerap mengeras je. Harini dah okay. Dah buat squat, ketuk ketampi, jalan itik, mencangkung lama. Sama je.

7 Balas

kalau x bnyk gerak sngt kdg tu pandai jln bukaan tertutup balik. hehe.. sbb sy prnh terbaca artikel ker blog tu , ada saja cara utk tutup balik bukaan pintu rahim, disarankan bt kndungn blum matang lh.. tapi bukn sy nk sarankan ni ya😅 jadi kalau ikut pnglmn sy sendiri, mungkin dlm 4 - 5 hari mcm tu akan ada kemajuan bukaan cm tu jadi 4cm. ni menurut pnglmn sy sndri. prnh 2cm tpi doc suruh pulang suruh bykkan brjln. jadi sy dalam tempoh 3 hari lah d rumah tanpa tahu dah berapa bukaan. malam hari ketiga tu juga lh sy x sabar2.. senja tu p hosp, skli baru 3cm. nurse seluk2 jadi 3.5cm sbb sy ambil pilihan utk masuk wad. malam tu jg pecah ktbn baru lah jm 3 lebih pagi beranak.🤭🤭