cepatkan bukaan

Saya 36w5d...jalan dah buka 1cm tu 3 hari dah.. jantung baby Dan pergerakan Baby okey je...Baby mengeras kejap2 ,sakit2 punggung..bawah ari2 tapi takda turun apa2 tanda PON lagi..darah ke contraction ke atau pecah air ketuban...?hmmm..saya dah tak larat dah rasa...dah jalan banyak2 dah..pusing2 mall..ketuk ketampi..tapi masih takda turun apa2 tanda...☹️ Ada tak sama macam saya..macam mana lagi ye nak kasi bukaan cepat ye...?

2 Balas

Sabar yer.. Doa dan berzikir selalu mintak dipermudahkan urusan sis...jgn stress plak.. Nty baby pon stress..

5y ago

Terima kasih 😊

Hi sis.. Sme lh sye dh 3hri msih 1cm..xtahu nk buat ape dah.. Sis bersalin selepas berapa hari ye