muka breakout

Mommies semua muka breakout tak time preggy? Muka saya breakout agak teruk. Timbul besar besar pulak tu. Hehe takpelah as long as baby sihat

26 Balas

Muka saya pun sama breakout (berjerawat & kulit sng kering) tp saya consistent pakai serum Ainaa yg tgh viral tu. Alhamdulillah ok muka saya smpi lah dh bsalin jrg naik jrawat. Sy bli ngn trusted seller kt ig nama nsabeauty.tirakhalisa Sis blh cuba kalau nak.

Saya pun teruk masa mula2 pregnant.. Ingt teruk napa.. Rupanya alahan mas aprgnt.. Tpi alhamdulillah dh masok bln ke 3 4 5 6 sampai skrg ni automatic hilang 😁 kite layan je alahan masa prngt sis. Hehe.. Kenangan juga tu.. Hehe

saya pun 😂 memang jarang sekali jerawat naik . dapat tau pregnant terus naik banyak .mcm mcm size ada . 😂 lawak pun ya sebelum preggy jaga muka kenmain . masa preggy ni nak cuci muka pun malas

Saya pon same breakout ms awal kehamilan.. ms tu cuci muka dgn ubat gigi.. kira blh la kurang skt breakout tu.. bila da msk 2nd trimester da ok skt.. br continue dgn pencuci muka yg biasa pakai

Sama.. kulit jadi kering sgt2. Pakai skincare, pelmbab bagai pun kering. Skincare sblm mgandung jgk. Smpi pedih muka Huhu... Badan plk naik bijik2. Ada yg sakit n gatal.

Sama la sis. Naik yg berpasir tu. palai cleanser safi je sekarang tak berani nak pakai produk banyak chemical. Pastu kulit kering & gatal gatal 😭😭

Sye pun sama awal2 preggy muka teruk sgt, lama2 preggy start hilang dan skang dah bersalin muka bersih dan bebas jerawat..Alhamdulillah 😁

uhuhu same sis tpi xd la trlampau . normal sbb mse preggy kulit kita kering . kt blkg bdn pon bole naik jerawat wlau pon asik mndi . uhuhu

Sama dengan saya sis. Sampai ramai yang tegur awat muka breakout... Alahan mengandung kan. Harap nanti hilang la jerawat dekat muka ni

Sama jgk.. naik jerawat.. kt dahi kt pipi kt dagu.. sebelum ni xde sgt pun.. hrp2 hormon sbb pregnant la.. huhu