Jerawat?

Hai ibu² ??‍♀️ siapa kat sini alami muka breakout teruk time preggy? Boleh share x apa korang buat untuk handle muka breakout?

20 Balas

Hi , masa pregnant dulu muka saya breakout teruk . Jerawat + nanah + redness . Macam2 jenis cleanser dah cuba tapi muka tetap macam tu juga . Last nya , give up . Org kata pembawakan budak , ada yg cakap sebab kita pregnant baby girl . Mungkin ada betulnya juga sebab baby saya girl . 😅 Lepas je bersalin , muka bersih , takda jerawat pon , just ada parut sikit jelah . Jangan risau , nanti breakout hilang lepas bersalin . Insyaa Allah sis . 🤗

Banyakan minum air masak & makan buah & sayur. Mula* sy mcm tk percaya juga la bende ni betul, tp bila sy Amalkan jaga pemakanan time preggy ni penting juga. Lama* jerawat sy hilang & malah jadi glowing muka ni selepas amalkan buah & sayur & air masak. Tk payah pakai skincare sangat sebab time preggy ni Kalau boleh Elak drpda bende chemical mcm skincare)

xleh nak buat apa2. Hormon mmg tgh meningkat. Mse muka betul2 breakout totally xpakai apa2 pon termasuk cleanser. Kandungan dah 6m keatas bru pakai cleanser dulu. pastu kandungan 7m i pelan2 pakai BNE. Tu pon selang seli xboleh pakai selalu. Muka jadi gatal

Xthu la nk bgtau mcm mna..mcm sy mekap pon mkaa jd pelik..pkai lipstick pon nmpk plik 😭 klau jerawat tu jgn ckp la dkt pp dhi.. Last dkt kpla pon naik.. 😭😭😭 Cuci mka pon lg naik last xpkai ap2 pon dkt mkaaa.. Smpaii 5bln 😩

Hai sis...skincare mary kay sngt sesuai n selamat dgunakan oleh ibu mengandung dan juga breastfeeding kerana produk ini dperbuat 100% drpd tumbuhan semulajadi..boleh pm sis ya utk keterangan lanjut http://www.wasap.my/0137172625

Ikut rutin mcm biase jer sis... Hormon.. Lps bersalin should b ok... Aslkn keep on jaga rutin... Mostly mummys time preggy facial wash pon x rajin sgt.. So jgn tggal rutin yer.... Cuci muka, toning, moisturing.. Cukup da...

hi, sy mase mula2 preggy teruk sgt berjerawat + kering +kusam n burn. jd gelap muka. sekarang 33week masih ade parut n jerawat pasir kecik2. susah nk hlang parut2 ni. sy ingt nk ambk supplement je klau tk hlg jgk 😊,

Masa 1st tri dlu muka kusam, nk pakai apa pun kat muka malas nau. Pencuci muka pun tonyoh gitu je sbb tak bole bau toilet mesti nk muntah. Last2 seminggu 3x pakai bedak sejuk guna kunyit hidup tu, tu je ok 😆

adik ipar sy mengalami ye,dari mula hamil sampai 5bln je dia langsung xnak kuar rumah,lepas tu makmertua sy suruh buat urutan kaki dgn cuci muka dgn air anugerah bg keyakinan dgn dia

Anak 1 dan 2 muka breakout teruk...Guna mary kay...sekarang preg anak ke 3 tidak pula muka breakout tapi masih setia dgn mary kay.😁