Share experience

Hi mommies semua jum share mommies semua bersalin time berapa weeks? Macam mana nk tahu real contraction? Saya 34weeks+ sejak sejak ni ada rasa macam sakit kt ari ari, pinggang and ada rasa segugut dalam 5minit camtu tp bukan berskala lepastu hilang dah 2/3 hari ni. Jum share?

2 Balas

Normal tu kalo sis 34w da rasa2 mcm tu sbb daa hampir2 nak bsalin kan.. Sy dlu anak 1st bsalin masa 39w3d.. sakit perut + pinggang yg bleh ditahan lg😅 masa tu subuh.. hmmm.. blm g hosp masa tu sbb nak tunggu tanda lain.. bla da pagi tu dlm jam8 contraction dtg selang 10 minit + darah blendir kluar trus siap2 nak g hosp..smpi hosp cek bukaan dh 3cm.. tp time tghri bukaan sy still mcm tu jg walau pun sakit contraction dh kuat..air ktuban dh pecah masa tu..doc tkut baby lemas..so sy kena induce bg cpt bukaan..lps induce tu skit lg bganda2 tp bukaan sgt cpt..alhamdullilah..bbrpa jam lps induce tu lahirlaa anak 1st sy..bby boy..2.8kg..skrg dh 8yr.. Now,tgh preggy anak kdua 20w..mudh-mudahan proses bsalin sy kali ni dpermudahkan..

5y ago

Ngeri bsalin anak 1st dlu smpai skrg masih tbyg2😂 Mudah-mudahan urusan sis melahirkan si comel nanti dipermudahkan..amin..amin..

hi. saya bersalin 36weeks5days. sy turun tnda lendir darah trus sakit contraction n bukak jalann pon kejap jee 😇

5y ago

Wahh senangnya sis ☺️