Bersalin czer..

Hi mommies.. selalu kalau due czer.. berapa lama kena tahan wad ? paling minimum berapa hari.. maximum berapa hari.. jum share..

24 Balas

Sy dulu masuk 24hb malam..26hb tengahari dh bole keluar. Doktor cek jahitan semua cantik.. tapi asalkan ibu dh bole bangun,jalan dan kencing..doktor bagi discaj dah.. paling penting,kencing kalau nak keluar cepat.

Xpasti sbb xpnah ceaser tp jiran sy die ceaser kne than 3hari 2mlm, ibu da ok,da bleh bgn, da kncing berak, bby xde mslh, luka jahitan xde mslh trua discaj..rase nye minimum kne tahan 3hri 2 mlm kot klau ceaser..

Sye dlu stay hosp 4h3m. .doc nk kn keadaan luka czer ibu btl2 oke. .ibu bole bgn dgn sndri. .xde yg rse sakit. .dan doc nk psty kn jgk bby brak kncg n kning x trlalu tggi. .

Depends pd bdn jgk puan. If lmbt bgn, berjalan & kencing mcm biasa slps cabut tiub kencing, lambat lah puan keluar. Sy dlu first 3hari je tp yg second seminggu.

Selepas czer, kalau luka xda masalah. Update nurse kalau dh kencing lepas operate tu. Baby lak xda masalah sihat. Inshaallah 2 hari je warded.

Sy Czer.. Tahan wad 1 hari..bby sy meninggal pramatang 6bulan. Sy tk kuat tmbah Sakit teramat.. Bby tkde depan mata.

Sy 3 hari 2mlm, as long as u dh boleh kencing, berjalan, & kentut.. Baby pon okay, then doc boleh lpskan u balik rumah 😊..

Sy dl 4hr 3malam..mcm g bercuti rase nye..huhu..tp sehari tu xd wat ape pon..ddk saje sbb operate keesokkannye..

3 hari atleast . Depend jugak , kalau kuning cpt detect n tggi kene la stay lagiii

3hari klu baby n mama xd sebarang masalah. . 5 Hari klu baby kena g6pd