Tunggu hari

Hello, mommies. Saya sekarang 39w 4d. EDD 10/7 (Rabu depan). Sekarang tengah stress sebab orang asik tanya je bila nak bersalin. Tanda tanda bersalin pun takde langsung walaupun dah buat jalan itik, merangkak, squat, berjalan. Cuma rasa ngilu kat ari ari je. Ni 1st baby. Memang normal ke 1st baby keluar lambat? ?

8 Balas

Tak perlu pun stress. 🤣 Saya due masa tu 11/11. Tapi takde tanda langsung. Datang semula hospital sebab baby mengeras, tapi jalan 1 cm je lah. 17/11 masuk hospital pun masih sama. Doktor cuba buka sikit jalan, tapi baru 2 cm. 18/11 induce. 19/11 subuh baru bersalin. Tak perlu stress. Nanti effect pada baby okey. 😊 Nikmati saat yang ada, baby dah keluar, lain pula jalan cerita dia.

5y ago

Aamiin2. Mudah-mudahan dipermudah urusan sis. 😁

hello mommy! edd sy 14/7..skrg pun org duk tanya bila bby nk keluar..hahaha..hari2 jugak la pujuk bby, mtk keluar awal..hehe..tp bby belum nk keluar lg..sampai masa nti, dia keluar la tu..kita think +ve & enjoy moment minggu last pregnant ni..hehe..dont stress mommy! 😊

xjuga..Ade je bby kuar awal anak first..Xpe nty ade tu tnda..Tpi klu mngeras kt ari2 tu kerap trus g hspital tkt kepala bby dh nk kuar..Mcm sye xade tnda ape2 pon..Tpi mngeras kt ari2 kerap trus bwa hspital n msuk lr..Huhuhu

5y ago

Saya mula rasa ngilu kat ari ari dari Jumaat minggu lepas lagi sampai sekarang. Perut mengeras pun ada sekali je. Ni tengah taktau nak buat macam mana lagi haha

InsyaAllah sis... Sy ank.2 n due.slalu lebih due date... Tu klau.owg tnya.bila.due.mls.nk gtau 6t bila diorg dok tnya2.kt.jd.stress.. Normal.jer sis..insyaAllah moga dipermudhkan

5y ago

Tu lah tu. Stress bila orang dok tanya tanya. Aamiiin 🥰

inshaaAllah banyakkan berdoa dan kita pujuk baby kita cepat keluar.. dah rindu nak jumpa si dia.. saya edd 15/7. skrg 39 weeks juga. huhu

5y ago

ouh semoga dipermudahkan urusan sis.. saya belum bersalin lagi.tengah menanti baby nak keluar ni

Sama cam saya sis dh mcm2 buat....skrg dah 38w2d .pon husband dok tnye bila baby nak kua 😅

Due dTe sy 9/7.. doktor minta admit dh esok untuk induce.. 😭

5y ago

Semoga dipermudahkan ye awak. Kita haritu nurse KK bagitau kalau 10/7 baby tak keluar jugak, dia extend date lagi seminggu. Hopefully baby keluar la 10hb nanti 😂

Sentiasa pujuk baby dan banyakkan berdoa 😊

5y ago

Hari hari mommy pujuk baby keluar. Baby nak buat surprise agaknya ni 😅