RASA NGILU (39week) SOALAN KPD YG DAH BERSALIN. HELPP

Nak tanya sikit kepada moms yg dah bersalin. Rasa ngilu di ari ari tu salah satu tanda bersalin ke? Sy kerap rasa ngilu dari rasa sakit perut mcm senggugut. Dan mmg tgh tunggu turun tanda tpi sehingga hari ini belum turun tanda. Cuma kerap ngilu & susah nak berjalan. Ngilu rasa baby betol2 ada kat bawah. Perlu ke sy ke hosp?? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #seriousnaktahu #firstmom

1 Balas

Tu bukan tanda bersalin awak. Tu tanda kepala baby dah ke bawah. Awak just alert dgn tanda2 bersalin seperti lendir darah, pecah ketuban, sakit perut yg terlalu kuat. Kalau salah satu tanda dah ada boleh lah pergi hospital. Ngilu2 tu normal lah. Bukan tanda bersalin.