Upt test result

Hi mommies. Saya saja gatal tangan nak buat upt test pagi ni. Saya patutnya period lagi 3 hari. Tapi saje buat test awal sbb nk lebih berhati2 sbb pernah gugur bulan 10 tahun lepas. Apa pendapat mommies ye dgn upt test saya ni? Saya dgr brand ni selalu bagi fake hope 🥲 boleh suggest upt test kit yg bagus? Terima kasih 😊

Upt test result
35 Balas

Hahaaha sama lah . Tapi saya cek pakai opk test 🤣 tiba tiba naik double line pekat. Terkejut jugak sbb sebelum cek tak pernah double line pekat . Tiba tiba haritu pekat . Sedang lagi 2 hari sepatut date saya period. Call kakak . Kakak suruh try beli upt test . Kita pon berdesup la beli . Hahaha . Cek punya cek weyh upt double line pekat . Allah tak percaya lagi beli yg clear blue pulak . Memang pregnant weyh . Alhamdulillah sekarang dah masuk 6bulan .

1y ago

Alhamdulillah sy baca pn tsenyum . Syukur.pada Nya. Hehe tumpang baca komen2 dekat sini hehee

Hi , sama mcm saya check upt 3 hari sebelum period naik samar samar mcm tu jugak sbb rasa mcm pregnant 😂. Firasat kuat 😂 lepas tu saya tunggu hari yg sepatutnya mai period , saya buat sekali lg baru naik terang double line. Lepastu baru p klinik nk check betul ka pregnant & alhamdulillah pregnant 5 minggu dah. Mcm saya , saya beli jenama watsons punya, saya beli pelbagai brand jugak bebanyak sbb takut jugak yg fake hope punya kan. Tapi apa apa pun, pendapat saya, try check sekali lg nnt masa 1st day supposedly period , insyaAllah akan terang double line.

bulan 12 haritu pun saya saja cek upt 2 hari sebelum tarikh period. sebijik pakai upt sama jenis yg macam sis. sy pun buat dua2 jenis upt tu. beli kat shop**. buat test banyak2 kali sebab takut kena scam jugak. hahaha esok nya sy beli upt lain kat guardian. line yg naik kat upt baru tu pun samar2 jugak. lepas seminggu test balik, baru line naik pekat. line dah pekat baru sy gi scan early pregnancy kat swasta masatu 5w n dah nampak kantung. masa 8w scan lagi, dah nampak heartbeart baby. now sy 12w insyaAllah, baru semalam bukak buku pink. btw, tahniah awak 🌹

hye mommies...sy test guna upt yg atas sekali tu...murah sikit..beli bnyak2 tuk spare..dan tuk sy iya nya +ve..sbb bnyak sy test pg, ptg, mlm..result sama..bila dapat line yg sama setiap kali test terus cek guna clear blue digital tu..bg sy clear blue tu sgt tepat tp mahal sikit jadinya bila guna upt test biasa naik 2 line bru beli yg clear blue🤭 tuk sistur, nak btl2 confirm boleh guna clear blue tu..bg sy clear blue jarang bg fake hope..

Anak first saya tak tahu saya pregnant, saya gi urut badan sebab letih sangat. Makcik tu kata saya mengandung. Saya ada beli kat shopee yang cek kesuburan dengan test pregnant banyak saya beli. Lepas makcik tu kata saya pregnant saya terus pakai yang test pregnant tu naik double line pekat. Tak puas hati takut kene scam saya gi beli clear blue. Memang betul pregnant. Masa tu ttc setahun, sampai dah give up.

beli je yg jual dkt watson n guardian tue sis ..sy bli yg 5rgt je kt situ sy dpt line mcm sis nie tue pun sy try smggu sblum period dpt samar2 mcm nie..lepas smggu 2minggu mkin terang dh wlaupun pkai yg bli kt watson yg 5rgt tue...insyallah positif nie...sy pun mcm sis try awl2 utk bhati2...sy pun mggu depan msuk 7minggu bru nk cek kt klinik sbb risau kandungan ok ke x...

Cuba beli kat watson sis . Sy beli kat watson yg rm5 tu je . Sy pun taktahu yang sy mengandung . Period sy lewt baru dua hari tap sy rasa macam nak cek upt . Naik double line terang . Sbb sebelum ni sy memang lambat period lagi2 period sy tak teratur kan so malas la nak beria sangat cek . Alhmdulillah sekarang usia kandungan sy dh 8 minggu lebih. Penantian 1tahun 7bulan . Hadiah birthday yg berharga buat suami tahun ni

1y ago

Alhmdulillh dah

Hi, ini saranan saya lah. Sebelum kita nak beli UPT, lihat dulu level of sensitivity UPT pada kotak. Ada mention di situ. Macam saya guna clearblue yang boleh test 6 days before expected period. So 4 hari sebelum saya dah test. Result valid. Satu lagi baca juga instruction pada kotak. Ikut step di situ. Boleh cuba Clearblue atau Dip N Tell

klau sy nk thu tepat ke tak sy sukq guna upt jenis dip n tell. lpstu bru guna clearblue digital utk confirmkan pregnant ke tak. dh confirm tu sy xtrus prgi klnik utk cek sbb tkt xnmpk lagi baby. 9 minggu tu bru sy prgi . time tu dr ckp dh nmpk baby. baby aktif sgt . trus jaga elok2 kndungan tu. skrg ank sy dh nk msuk 4 bulan😄

Kalau dua2 double line tu tak mungkin fake hope lagi. Line tu pun agak terang. Cuba try yg mahal pulak clear blue. Saya pun pakai yg shopee punya mcm ni. Lagi lah mcm bayang2 je line tu. Selang 3 hari saya test lagi terus pekat line nya. Tak beli clear blue sbb membazir hehe. Now Alhamdulillahh dah 8 month