Tolong please,,result upt tak sama

Confused sikit pasal result upt,yg nampak dua line tu test time subuh 1st urine,yg upt -ve pula tu test hari yg sama jam 9 pagi,period blm delayed lg,saja test sbb breast sakit n pening,rasa nak tengok result yg mana ni,period irregular ni Update: 30jan24 Just nak update result upt terkini,,period delayed dah 3 hari tapi lepas buat upt -ve wlupn test 1st urine awal pagi tu,sy sertakn gmbr upt,hmm tunggu je la period dtg #advicepls #ingintahu

Tolong please,,result upt tak sama
7 Balas

terang tu yg pagi tu. inshaAllah ada tu. cuma sebab awak test yg 2nd tu jam 9 pagi, subuh tu dah kencing, HCG dalam badan tak sempat nak kumpul banyak lagi, jadi yg 2nd tu tak naik line dia. kalau nak test semula, tunggu sekurang2nya 4 jam, and kurangkan minum air.

kalau rasa mcm terpikir2 pregnant ke x ni. cuba try upt brand clear blue yang ade week tu. mahal sikit lah. tapi bukan selalu kan. nnt update tau sis. sy doakan ade rezeki awk bulan ni.

4mo ago

Akan repeat test balik nti lepas period delayed,tq doanya❤️

selalunya doktor saran kan kalau nak check upt ,pastikan air kencing tu air kencing pada waktu pagi..means air kencing yg pertama laa lepas kita bangun tidur

biasanya air kencing pertama n result kurang dari 5min tu valid . sbb hormon hcg tinggi masatu .

kalau tgk yg double lines tu tak terang maybe hcg tgh rendah je lagi. if test 1st urine hari lain2 ?

4mo ago

hehe mana2 la. tp pd pengalaman saya tak perlu pun tunggu period delay.. btw jgn miss makan folic acid masa sama setiap hari tau, makan makanan cukup nutrisi . sihat selalu puan 🤗

pngalaman sye klu rsult upt x konsisten, x pregnant..

tgu period delayed only then take the test back