Pregnancy test

Saya buat pregnancy test kit dekat rumah.. result positive. Tapi bila check upt dekat klinik, result negative.. dua kali uji upt, result negative. Saya buat 5 kali pregnancy test semua nya positive.. Saya binggung.

2 Balas

awal lg kot,, xpun mmg hormon rendah. sy pun masa pregnant yg first line mmg fade. dah 7 bulan pun fade lg (beli UPT byk sbb TTC, saje nak habiskan). yg second ni terang bederang pulak. sy suggest nanti dah 9 or 10 week pergi scan je terus utk kepastian. sy yg first, week 10 p scan nmpk baby berenang2 🀭walaupun upt line fade je. yg second ni upt line terang pun p scan awal week 8, jolok ikot bwh baru nmpk kantung dgn jntung sbb p awal sgt. baby pun kecik sgt lg. scan lg week 10 baru la nmpk babynye.

2y ago

mcm sy sis skrg kalau kira 4week 6day..tapi asl check ttp samar je xbaik trg..jd sy putuskn tggu je 7week mcm tu trus scan je..mungkin sebb hormon renda sebb tu samar.

Sis dah berapa lama lewat period? Sebulan ada tak? Biasa sebulan dh dapat double line sama terang. Awak kena pergi klinik untuk pengesahan kehamilan bila dapat double line sama terang/sebulan lewat period. Klinik nak result double line sama terang baru declare pregnant. Kalau tak sama terang klinik declare tak pregnant walaupun tengah pregnant sbb hormon kehamilan masih rendah. Klinik tak pakai UPT jenama clear blue atau apa-apa brand yg mahal. I think you pregnant tapi you pergi klinik awal.