Kurang selera makan

Hi mommies, saya pregnant baru masuk 2 bulan. Takde muntah muntah tapi selalu loya rasa air berkumpul je. Rasa pahit mulut. Nak makan pun selera kurang. Dulu before pregnant saya jenis banyak makan juga. Tp pregnant ni nasi pun tak habis. Nak makan apa yg saya rasa nak makan je. Tu pun tak banyak. Tp risau perkembangan baby. Boleh korang share, korang akan makan apa? Mcm mana nak bg baby terus dapat nutrisi dari ibu pregnant mcm saya. Thankyou

1 Balas

Masa awal mengandung dulu saya pun macam ni. tapi saya banyakkan makan buah2. nasi mmg tak boleh masuk. saya makan sikit2 ja sebab takmau bagi perut kosong. kalau saya makan smpai rasa kenyang mmg wajib akan keluar balik apa yg saya makan. so makan ja sikit2 tapi kerap

3y ago

huhu sy pun prnh juga rsa mcm.ni.. tpi sy bnyk makan buah and minum susu