Kurang selera makan

Saya dh pregnant 8 weeks. Sejak masuk 8 weeks pregnant nih mulut nih makan ape pun rasa tk sedap. Dulu masa pregnant 1st, 14thn yg lalu alhamdulillah tkde alahan. Yg 2nd pregnant nih alahan dia tak sedap mulut nk makan. Makan lauk favourite pn sama rasa tk sedap. Tktau nk makan ape. Tp doktor dh bgtau, kalau tkde selera makan sekalipun, tetap kne makan. Ibu2 yg lain sama mcm sy tk? Blh share tk ape2 mknan yg sesuai utk org yg alahan kurang selera makan?

1 Balas

Saya pun ada masalah sama jugak. Kadang makanan yg tiba2 terlintas nak makan tu, husb cepat2 cari. Cuma kalau betul2 tak selera tu, saya paksa makan buah je. Tak selera pun telan jugak

4y ago

Sama laa. Mkn buah. Stkat nih selalu mkn buah pisang je yg selera. Buah mempelam masam2 sikit ade cuba makan. Tp tkleh jgk 😅