Alahan semasa mengandung

hi mommies! saya nak tanya, biasa ibu2 kat sini mengalami alahan pada berapa minggu/trimester ke berapa ye? and lama tak alahan tu? maksudnya sampai minggu berapa baru alahan tu takde? saya dah 10 minggu masih takde rasa alahan. normal ke?

31 Balas

saya masa mengandung alahan teruk , xleh bau nasi , xleh bau asam pedas, sambal tumis, nasi lemak mmg xblh mkn lgsg , 9 bulan tu sy makan roti, sayur, buah , jus .. mcm tu ja , mula msuk 8 bln blh mkn 2-3 sudu mcm tu je .. makan vitamin yg kk bgi, Insha Allah .. dn skrg Alhamdulillah baby lahir okay ja, kulit cntik bersih ..

12mo ago

berat Alhamdulillah okay, sbb wlaupn xmkn nasi, sy mkn kwetiaw, sayur2 dn buah2 ..