alahan dan loya

Hi ibu2 semua.. Ada tak ibu2 yg pregnant da 14week kat sini.. Ada rasa alahan atau loya muntah2 lg tak..? Kebiasaan berapa minggu alahan dan loya muntah2 tu hilang ye...

4 Balas

ikut bdn jugak.. kakak ipar saya sampai 5 bulan alahan .. biasa org alahan sampai 3 bulan je lah.. lain org lain alahan dia dpt.. ade org sampai masok trimester ke 3 pun masih alahan .. sy baru 10 wk4day.. alahn tu masih.. mkn pun terpaksa😅.. demi elak gastrik

Saya 14 week...masih ade rasa loya n muntah...mkn pon xlalu..ramai tegur muka sy da cenkung...mase first baby xde kene alahan pon..

Alhamdulillah. Sy dah tak ada mabuk semua. Makin bertenaga lagi ada. Alahan orang lain². Penting enjoy je ngan moment ni ;)

5y ago

Sy dah 17 weeks. Sy dari awal tak teruk & mabuk sekejap je. ☺

Sy nk msuk 13week, asyik mengantuk jer, xkira msa sblm mkn ke lps mkn ke.. Normal ke mcm tu? kdg² tu rsa jgk mual..