Takde alahan awal kehamilan

Hi mummy semua. Nak tanya normal tak kalau awal kehamilan tu takde alahan ape2? And nak tanya susu ape yang bagus and tak manis sgt ye utk awal kehamilan ?

15 Balas

hi awak..normal kalau tak ada alahan..saya selang seli alahan..no1 tak ada alahan , no2 alahan teruk , no3 tak ada alahan..skang pregnant no4 awal2 ingat takde alahan last2 7w haritu start loya2 mual2..susu pula kene try.sebab ikut mana yg awak rasa boleh minum..kalau tak boleh minum susu ibu mengandung boleh minum susu biasa..

2y ago

susu HL ok..penah dgr kwn cite boleh maintain hb...aah mebi belum start alahan lg.semoga dipermudah urusan awak ya ☺️tahniah

Normal je sis takda alahan lansung. Sama macam saya hehe. Makan apa pun takda masalah. Alhamdulillah Allah bagi rasa tak memgalami alahan. Bagi yang mengalami alahan pun, alhamdulillah Allah bagi rasa juga. Semoga dipermudahkan urusan kita semua 🌹

2y ago

Yeke awak? Tu lah Alhamdulillah takde alahan. Masa pregnant yg first tu pun takde alahan jugak tapi gugur. Yang kali kedua ni pun takde alahan jugak hehe. InshaAllah Amiin Amiin Ya Rabb🤲🏻❤️

haishh seronok sis tkda alahan☺️🤲 mengidam pun tkda..mkn je ap nk mkn..suami pun tenang2 je🤭 smpai rse mcm tk mngndung ..dh 3 bln bru rse perut hihi.. sy minum susu HL so far susu hl bgus..rse dia pun ok..

2y ago

Betul tu sis. Same lah dgn sy skrg ni. Takde alahan langsunggg. Mengidam pun takde 🤣 perut pun rasa mcm tak pregnant je ni ha rasa mcm biasa2 je haha. Ohh susu HL ea? Sy pun ade minum jugak tu tapi campur2 lah dgn susu lain. Sbb kebanyakan susu ibu hamil manis kan?

Saya dapat susu brand Promex dari KK . Susu tu sedap tak manis , letak lah berapa banyak scoop pun mmg rasa dia tak manis , just nice . Berbanding susu y saya beli , kebanyakannya terlalu manis .

2y ago

Kk bgi susu ke sis?

Hai mommy. Normal. Yang penting sihat dan baby membesar okay. Okay je 🥰 Ikut individu, boleh la suggest tapi tengok kesesuaian mommy. Saya pernah try susu enfamama. Tak manis sangat.

2y ago

Ikut pengalaman masing² . Ada yang mula² takda alahan

Seronok tak ada alahan. Masa 1st preg - tak ada alahan, 2nd - husband, 3rd - saya, 4th - saya & anak 😅 Sy minum fresh milk farm fresh

Normal sis. Sy pon takada alahan tp yang bhya takada alahan ni. Berat naik mnjadi jd sbb smua boleh makan. Ahahhaahha. Risauu sy.

normal sis. lain org lain penerimaan badan. Syukur xda alahan 😍 Susu Kambing karihome, kurangkan jadi 3 scoop

2y ago

Wahh yeke??? Alhamdulillah sbb sy baru 5week pelik takde alahan plk hehehe. Okey ye susu tu?

Minum susu low fat kotak brand dutch lady pun okay.. sbb kebanyakkan susu inu mengandung yg bancuh ada gula

2y ago

Ohh okey2 baik terima kasih 😇

sy beli susu enfamama+A..ramai yg suggest untuk yg pertama kali pregnant..