Alahan semasa mengandung

hi mommies! saya nak tanya, biasa ibu2 kat sini mengalami alahan pada berapa minggu/trimester ke berapa ye? and lama tak alahan tu? maksudnya sampai minggu berapa baru alahan tu takde? saya dah 10 minggu masih takde rasa alahan. normal ke?

31 Balas

sy 7w baru rasa alahan. sebelum tu tak tau mengandung. 7w tiber loya tak expect mengandung sbb ada makn ubat cyst. alahan 1st trimester je. teruk muntah pening makan pun tengok tak lalu. naik 2nd trimester hilang dah. anak second muntah 9bulan alahan.