Turunkan gula

Hi mommies, saya nak tanya. Apa tips nak turunkan gula ye ? Sy dah cubaa kawal makan , minum air 4 liter per day . Kadang makan pun tak sbb kenyang air shj . Naik stress dibuatnya bila check je mesti over 10?? walaupun sy tak makan yg manis sbb sy bukannya kuat makan atau minum yg manis . Kandungan sy baru masuk 5weeks . Saya jdi takut untuk pergi jumpa doktor untuk buat buku nanti ?? ni first baby . Sy taktau nak buat cara mcm mana lagi ?? sedih stress semua ada . Tolongg saya boleh tak mommies semua ? Apa patut sy buat ?

2 Balas

Lebih baik sis buka buku pink cepat2. Doc akan refer sis pd dietician yg bertauliah. Dietician tu akan bg cadangan hidangan utk sis kurangkn paras gula

Buka buku pink.. Nnti dokter akk bg solution yg terbaik.. Bahaya klu biarkan lama2 bleh effect kt baby