Tak tahu nak bezakan contraction betul atau palsu

Mommies. Saya dah 38w 3d. Kerap rasa perut mengeras dan kadang tu sakit kt perut atau sampai belakang pinggang. Tpi tak kerap. Kadang sehari ada rasa pagi malam ok. Petang ok malam sakit. Jadi sy confused ni contraction betul ke tak. Perlu ke pergi hospital?

6 Balas

awak dah 38w, tu bukan contraction palsu. tu memang contraction dah cuma still early contraction. bila dah kerap sangat rasa macam tu as in dalam masa 1 jam dah rasa banyak kali cemtu dah boleh standby dah baby nak keluar

12mo ago

Ye ke sis. Semalam seharian sy raa perut mengeras cuma gap macam jauh jauh tapi sampai malam rasa. Harini pon sama. Cuma tak ada gap masa yang sama. Kadang beza satu jam. Kadang beza 30min.