Perut mengeras di minggu 38 kandungan

Hi momsies. Nak tanya kalau perut kerap mengeras, sejam ada 2,3 kali. Kadang-kadang rasa lenguh je, kadang-kadang rasa sakit macam contraction. 38w4d. Perlu ke hospital atau tunggu lagi? Dah bagitau nurse tapi nurse cakap kalau tak sakit macam contraction takpe lagi.

2 Balas

Tanda Selalu contraction 5min sakit 5min okey.. berterusan agak lama berjam2. Boleh pergi hospital

Normal. Sakit yang macam sengugut berterusan on off tu baru betul2 contraction

5mo ago

Mucus plug tu sis. Standby dengan tanda2 bersalin ya.