apa beza contraction palsu dgn yang sebenar? dh 38w5d

macam mana ye rasa contraction sebenar? dah banyak google dan tanya dr, jawapannya sekian2. tapi sy tetap rasa macam konfius, macam takdapat beza sakit contraction betul dgn palsu. smalam ad sakit dengan kerap, dalam sejam jugak la dia datang time2, rasa sakit pinggang, bhagian bawah perut pastu perut mengeras. cuma still boleh tahan, memang niat nak pegi hospital masa betul2 taktahan. tapi harini dah tak rasa. jadi yang semalam tu contraction palsu la ye? #firstmom #bantusharing

1 Balas

aah. kalau ikut pembacaan & explanation Dr, gaya mcm palsu. sebab yg sebenar sakitnya berkala, mungkin setiap sejam pastu makin kerap dan makin kerap. kalau hilang tu means palsu

11mo ago

aah. kalau ikut explanation Dr mcm tu la. sakit dia tu kita jadi serba serbi tak kena. duduk sakit, baring sakit, jalan sakit. tapi Sy pun 1st Mom. sebab tu cakap based on pembacaan & explanation Dr.