Zincofer

Mommies. Saya baru start consume zincofer hari ini sebab doc tukar ubat. Sebelum ni makan iron tablet tapi hb makin turun. Setengah jam lepas consume zincofer (masa perut kosong) muntah. Keluar balik ubat tu. Ade tak mommies yg ada pngalaman yg sama? Nak buat mcm mn ye? Kena tukar waktu makan ubat ke?

28 Balas

Sy masa mula2 pun mcm tu mual2. Sy mkn sebelum tidur, which jarakkan dgn last meal 2-3 jam sebelum mkn zincofer. Ada jugak beberapa kali muntah. Sebelum tidur mmg standby plastik if muntah🙈 Tp alhamdulillah lps tu ok. Kalau puan tak tahan sgt blh je tukar vitamin lain tp kalau ikutkan nurse ckp zincofer is vitamin yg paling bagus compare yg lain.