Macam mana nak biasakan baby dengan pacifier?

Baby saya suka sangat hisap puting botol susu untuk tdurkan diri ..🥺 saya taknak biasakan dgn puting botol susu tkut bby kembung perut hisap botol yg kosong.. dh kenyang menyusu tp mlut tu taknak jenuh cari puting botol untuk tdur..ada tak cara biasakan bby dgn pacifier? Baby saya baru 1bulan 5hari .. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #pleasehelp

5 Balas

sya dulu pun sakit tkr pacifier dri yg 0-6mth kpd pacifier yg 1y+... dia nk skjp2 je mcm puan tu lh.. last2 pacifier lma tu patah,, nk xnk bg yg bru tu td.. take time,xlma.. 3days jga lh.. tp bla no choice dia pun tbiasa smpai skrg 1y2mths msih pacifier.. nk cerai pacifier tp blom konfiden lg..

1y ago

sy dh coba bnyk brand dh dan skrg tngh coba NUK nmpk mcm lebih mmbntu sdikit cuma bby kdg2 mcm knal tu bukan botl susu trus dia tolak smbil mnngis 😢

Pacifier ada size. Saya beli jenama Autummz. Dia kecik dan pendek sikit. Slanted shape, jadi ngam untuk lidah and lelangit. Boleh cuba 👍

1y ago

thanks sis ..harap mmbntu

lepas dia nyusu tu, cpt2 cbut btol susu tu n gnti kan dgn pacifier.. guna puting yg sma dgn btol susu rsanya mmbntu..

1y ago

nnti cba ..hrap mmbntu..thanks

sy guna nicu soothie brand philips avent. sesuai utk newborn sampai 3 bulan.

1y ago

i see.. kena try n error la gitu. klo ank sy ritu xingat brand apa.. tapi dia mcm nak termuntah klo sua dia. yg nicu avent ni ank sy ok. dah tukar pacifier lain yg utk 0-6m avent pon ok juga. bertabahla maknya. 💪

beli pacifier sama jenama dgn botol susu yg ank sis guna.

1y ago

dh beli tp mlut tk sma dia nak kejap je pastu mrah 🥲