ultrasound at 6weeks

hi mommies. is it normal baby 6weeks belum ada detak jantung? ni gambar scan thru tvs scan. doktor bagi 2weeks utk tgok heartbeat.. honestly risau sbb my previous pregnancy 6weeks dah boleh nampak kelip2 jantung bby..

ultrasound at 6weeks
13 Balas

Xpe jgn terlalu risau you. Nti scan je balik insyaAllah ada tu. I ms tu lg la pegi scan 1st time spatutnya 7w tp nmpk kantung je. Dlm kosong ye. Dlm hati mcm rs ntah2 xjd lg sbb slalunya 7w tu dh mmg nmpak dlm. Tp i buat xtau je after 2 weeks scan lg skali tiba2 doc ckp haa ada baby gerak2 ni. Alhamdulillah now 7 bulan pregnant. Semoga yg baik2 je ye sis

Normal 6 week tak nampak setakat jantung, saya lepas 2 kali scan masa week 6 dan 8 lepas tu pergi week ke 9 baru nampak. Alhamdulillah anak dah umur 3 tahun sekarang. Kali ni preggy dapat appointment week ke 12, terus nampak seketul dia 😊. Insya Allah sis xde apa nak risau, semuanya baik baik sahaja ♥️

Sy rasa normal. Sebab tu buku pink dibuka setelah kandungan mencecah 10-12 minggu sbb nanti akan terus blh scan & dgr bunyi jantung baby

Normal mcm sy 11w bru ade dtk jntung , mcm akk sy plk 5w dn ade lain org lain juga tu sis , jngn risua ye

Saya rasa normal awak, nanti kalau awak scan lama sikit dalam 10week ke atas mesti dah nampak jelas heartbeat nya

rasa normal.. saya pun hampir 12w baru dapat nampak detak jantung baby saya..

seingat saya, doc ada bgtau.. rasanya 8w++ baru boleh detect heartbeat..

11mo ago

Ya betul sis... Mcm saya masa p scan dah cukup 8week tp masa scan jadi 6week 6day tp dah boleh dgq heart beat nya... Seronok Sgt

6week tvs biasanya dh nmpk heartbeat. xpe, repeat je slp.2mgg ye

normal ..sya 8minggu baru dapt tgok heartbeat

saya scan 10w baru nmpk detak jantung jelas