Susah Hati

Hi mommies... Nk tye, mmg normal ke lagi dkt kte dgn due date lagi cpt kte rse ssh hati??? Sy skrng ni bru dlm 6bln, tp ssh hati bila pikirkn apa2 kelengkapan baby pun tk sdiakn lagi. Tgk suami pun mcm wat derk je tk tau lah nk tggu bila. Bila ajak bincang... Hmm, mcm acuh tk acuh je. Ke msh terlalu awal lagi utk sy bimbang mngenai persiapan @ kelengkapan baby...? Sy tk bekerja surirumah je. Klu sy bkerja, dah tentu sy dah mla beli brg sket2 tnpa bntuan suami sy. Tkde lah sy ssh hati sgt kn... Hmmm... Bila ye mse terbaik utk mla beli kelengkapan baby ni? Sy tkut t'lewat sgt klu tggu trimester 3 bru nk pikir smua tu... Sy tgh cbe utk control emosi sy spya tk tlalu risau pikirkn mslh ni sbb sy tknk stress...

14 Balas

jangan susah hati , mengandung ni tak elok stress . saya pun hari tu macam tu jugak , kadang sedih je rasa . yelah. surirumah , manalah ada duit . lagi lagi musim pkp ni, duit cukup makan je . tapi Alhamdulillah dari kandungan 6 bulan lagi saya dah beli sikit sikit , macam sebulan tu beli baju dia sehelai dua, nampak baju murah beli sehelai lagi . beli yang wajib je sis , insyaallah ada tu rezeki anak nanti .

sy start kumpul beli sikit masa dah 6 bulan.. 7 bulan sy topup je apa yg perlu lg.. tk pyh ikut ckp org beli itu ini.. just bg ada yg mmg akan guna sis.. nanti baca2 kt google.. barang baby semua sy beli sendiri (shopee) sbb suami mmg tk pandai.. Tips sy tiap kali beli mmg sy akan bagitau dia..apa yg sy beli.. kena bagitau suami sis.. dorang ni kalau tk cakap selagi tu tak tanya.. payah sikit😌

xperlu risau... lelaki lebih cool dri perempuan, mereka nampak X risau. mgkn Dalam diam mereka Ada kumpul duit. sama dgn saya, 8 Bulan baru Beli brg baby tpi Beli yg penting dlu. kdg2 Ada je org yg sedekah brg2 baby Dan mommy, so dah jimat. klau nak Beli awal. cuba mintak dgn suami untuk Beli brg sikit2. jgn smpai Kita bergaduh dgn suami...

takpa sis , think positif . mybe en suami tgh kumpul duit tu . skrg kn pkp bnyk pkai duit . mungkin dia pun ada buat simpanan untuk beli brg anak . saya pun mcm sis jugk . susah hati sgt tade bli brg apa lgi . tapi berkat sabar kita Allah bagi lebih . percayala. sentiasa bersangka baik . semoga sis dipermudahkan .. aamiin

Semoga dipermudahkn urusan awk sis..saya dah masuk trimister ke3 pun..belom stnby ap2 lagi brg baby😅..tapi ni ank no3,mungkin saya belek la nnti brg2 yg lama,nk bjln mcm dh x larat sakit punggong..saya belek2 shopee jee tapi baru tengok jee belum beli pun🤭

Sy lagi 2minggu nak bsalin tu baru beli pampers dan baju baby dlm 5 pasang.. Mase sy kat wad... Suami beli kain bedung dan napkin kemudian balik basuh jemur.. Sementara nak discaj.. Dah setel semua..

saya start 7bulan lebih sikit beli yg penting2 je lagi tak banyak pasal baby cepat membesar mubazir beli banyak2 lagi saya beli kat shopee je murah2 and tak yah lah penat2 nak kuar kan

Xpe sis xperlu risau.... Nanti ada duit boleh beli sikit2... Saya 6bulan lebih baru beli tupon sikit2 je... Bnyak lagi xbeli... InshaAllah Allah akan permudahkan segala nyaa..

Sis jgn risau.. emosi tu.. sy pon mcm tu mse masok 5bulan😂 sampai merajuk2.... tp sebenarnye semua tu rezeki baby.. insyaAllah ade...

Saya start beli brg masa 4 bulan. Beli sikit2, skrg dah 6 bulan lebih. Barang semua dah lengkap