MENGIDAM BRG2 KEMAS

Mummy2 ada tk yg mengidam nk sgt2 brg kemas (cth: gelang tgn, cincin @ rantai) smasa pregnant? Sy skrng kandungan 17weeks, tp skrng mengidam sgt2 nk brg kemas. Gigih nk sgt2 smpi rsanya sggup nk trade in brg kemas yg sedia ada tukar dptkn gelang emas. Nk harapkn atau mintak pada suami takut tk dpt @ tkde harapan... Smpi tk blh tido lena mlm dok pikirkn keinginan tu, and rasa nak nanges rsnya klu tk dpt. Dapat subutir cincin emas pun tkpe lah rsnya... Ni mmg btol2 mngidam ke atau ngada2 ye. Pdhal sy dah cba kawal dri spya tgk kemampuan diri. Hmmm... Rsnya nnt bila baby keluar dpt baby girl ke boy...? Sbb smpi skrng sy pun msh tak tau jantina kandungan sy lgi, baby tknk tunjuk plak.. Heeee... Tp sy rs klu dah mngidam emas tu mknanya mungkin baby girl lah kot kn... ?

7 Balas

Cm sy balik² ckp pasal emas tgk gmbr² emas lah last² husband beli kan cincin emas padahal sy x mnta cuma teringin je, pakai seminggu je terus x pakai dah sbp sy mmg x sbrpa minat cincin gelang rantai n jam pun x mnat..

5y ago

Kan... Ikutkn kte bkn jns minat brg kemas pun. Tp time preggy ni ari2 dok tgk rse mcm tringin je sgt2... Last2 suami belikn lah jgk klu dah smpi tk blh lena tido mlm... Heee...

Awal kehamilan itu mengidam gelang emas. Tapi di sebab ada masalah kewangan, sis beli jer emas korea yang penting hati lega. Alhamdulillah nak masuk trimester ke3 ni tiada dah nak di idam2kan..

Sama la sy pn..hadiah utk 1st bby ktenya..klo cmni tiap2 thn branak leh jd mami jarum 😂😂😂..23week day3

5y ago

😂😂😂

Waah...ngidam brang mhal ni...its ok la...gtau je husbnd...lau x mmpu bincangkn yg trbaik...

5y ago

In Shaa Allah... =)

Alhamdulillah.... Dpt dah en. suami tunaikn. Happy sgt...

😂 ini xmengandung pn mengidam emas ni sis.

5y ago

😅😅😅

Alah dear main je kutu emas..😋

5y ago

Uisyhh syoknya...tc tauu dear..kalau ngidam lg ambik round 2..😋