Bayi aktif atau kurang gerak?

Haiii bakal ibu semua nk taya boleh ? Kalau kurang gerak bakal ibu kira mcm mne ya...bila taya nurse kata nye dia tendang kuat baru kira gerakan...jadi kalau bayi dalam kadungan sudah tidak tendang cuma ada gerakan mcm angota bdan dia sahaja dan megeras sahaja itu kira gerakan atau kurang gerak ya...sy agak keliru kadugan 36week 4 hari.

1 Balas

Itu juga dikira pergerakan. dia macam bergulung gulung, berpusing tapi takda tendangan sgt dah. sbb perut dah penuh. yg penting dia sentiasa aktif. pergerakan dia ok dan takpelik😊

2y ago

❀️🀲🏻