Baby Kick Counting

Macam mana kira tendangan baby? Sekarang a bit confuse takut salah kira. Sebab makin besar macam makin lambat nak dapat 10 gerakan. Contohnya kita rasa baby tendang sekali, sesaat dua selepas tu ada lagi. Itu dikira sebagai 1 kan? Okay. Kalau situasi contohnya rasa tendang sekali, 5-10 minit selepas tu lagi rasa macam dia berpusing. Itu dikira 1 atau 2 pergerakan? Jika hiccup pula macam mana? Di kira atau tak? And kadang-kadang rasa denyut mcm hiccup. Tapi mcm kuat sangat pulak. Boleh kalau letak tangan dekat perut.#firstmom #pleasehelp

1 Balas

gerakan kuat dn baby menendang je sis kira klo baby cegukan tu xprlu...klo bby cya dy cegukan tpi dlm msa yg sama dy gerak cya kira klo stakat cegukan tda cya kira...mungkin lain urng lain cara kira klo dy tendang dn brhnty slma 10 atau 15 minit bru cya ambl kick kedua tpi klo 5 minit tu mcm trlalu sekejap ....

1y ago

Kita sama wak.. kdg2 dlm tempoh sejam dua ada rs kerap dan kdg2 tu tk rasa pulak.. confuse sy