Berat naik mendadak?

Hye mommies. Saya nak share and nak tanya tips kurangkan berat badan or diet waktu hamil ni. Semalam check up, bp ok, urine ok, hb ok, baby pon oklah semua tapi berat naik mendadak dalam 5kg. Nurse takut sy kena hypertension. Kandungan dah 23 minggu. Jadi lagi 2 weeks sy kena repeat MGTT. Tak kisah nak minum air gula tapi risaukan baby kalau berat terus naik macam ni. Jadi mommies ada tips nak maintain berat? Please share. Sangat risau sekarang ni.

1 Balas

Kena kontrol mkn la sis

5y ago

Haah betol tu, tgh mlm klu lapar mkn biskut or roti je..klu nk mkn berat, kena mkn awal la..