Buku pink ?

Hi mommies. Nak tanya weeks keberapa kita boleh buka buku pink di KK ?

20 Balas

Sy bleeding msa 6 weeks.. Tapi doc xkn buka buku lg masa tu.. Sbb diorg ckp 8 weeks ke atas bru akan buka tu pun lpas scan. Sblum buka buku doc akn scan dulu. So mls nk g awal. 9 weeks baru sy g.. Tu pun check utk drh doc bg appointment 12 weeks. Sbb tlampau ramai. So better 8 weeks tu g scan dulu n set appointments utk buka buku..

tgk kat kk mana kite g.. mcm sy kat petaling jaya nie 10w pling lewat 12w bru die suh dtg.. masa g tanya tu dah week ke 7...

Call je kk berdekatan tnya dan dorg akan set appt..hehe sy nxt month bru buka.. masa tu masuk 10 wks klu x silap

Sy bt masa 4weeks😅..hri ni cek guna p.test,esoknya g klinik..but it depends on kk

4y ago

saya dah call kk sini. kena tggu 8 week jugak. sekarang saya baru 5 week. kena hati2 n jaga jaga.

8w... Xkisah pun bile2. Before 12w.. sb lau booking after 12w. Die label late booking..

Sy buat masa 9 weeks..ikut atas kk..ad yg nk 10weeks keatas tp tidak lebih 12weeks..

Sy pg masa 6weeks 6days... jgn lbih dr 3bulan la.. nti nurse mrh..

Seawal yang boleh sis.. Sy pergi masa kandungan 7 weeks.

Lepas pregnant terus buka. Sebaiknya sebelum 12 minggu.

Sebaik sebelum 12w. Doc nk kena scan baby.