Tak minum susu ibu

Hi mommies... nak tanya. Sy skrg dah 11w++. Macam saya kan, tak boleh nak telan di tekak lah susu formula ibu tu. Tiap kali minum mesti muntah. Saya tukar dengan susu kotak farm fresh yang low fat. Boleh ke? Dalam hati risau jugak baby tak cukup zat. Lagi satu kan... boleh ke dalam usia kandungan saya nak minum susu kambing? Sbb sblm pregnant pun, memang suka susu kambing dari susu lembu. Tp org kata susu kambing panas. Betul ke???

8 Balas

Minum je susu apa2 yg puan rasa puan boleh telan. Tak jadi masalah. Sy masa pregnant tak minum susu langsung sebab tak boleh. Sy muntah bila minum susu tak kira la jenis apa pun. So sy ganti dgn makanan yg ada calcium dan doc bg sy supplement calcium

sy minum fernleaf family tu je sis 5xdha vit² suma ad, kat dlm , klau nak sedap letak milo k nestum bleh mnum sejuk@ suam. 🤭sy amik kalsium gak dri shaklee. alhamdulillah now 36week sakit² bdn k bengkak mmg xd.

puan boleh je ambik kalsium tablet sebagai ganti. janji cukup untuk menampung nutrisi seharian puan ketika hamil. Saya sendiri pun amalkan kalsium tablet sebab kalo minum susu akan cepat muntah lepas tu.

mcm sy xminum ss sy ambik supplements milk Calcium sbgai peganti ssu..milk Calcium bnyk manfaat nya nk sy kurng sakit2 kaki ke krem2 kejang betis jari smua..Alhamdulillah still mkn..now sy da 7bln...

boleh je awak. ikut selera tekak awk sbb lain org lain dia pnya selera. klau awak boleh mnum, mnum je😊 both susu kambing and susu lembu ada kebaikkan dia sendiri utk awak and baby☺️

saya tengah minum susu kambing sekarang, memang khas untuk pregnant women. susu kambing brand lazz 😊 so far ok saja hehe

boleh, Saya pun minum susu kambing..tp yg serbuk..lazz kurma

sy. amik supp calcium jer. jnis tablet