Susu kambing fresh boleh minum tak

Susu kambing segar boleh minum ke Kalau 1st trimester ? Sbb Sy tak boleh minum Susu lembu . Sakit perut . Saya baca ada kata panas huuu . Tapi Sy baru minum tadi . Sbb Sy tak makan supplement calcium

10 Balas

Try susu kambing maaez sis! Sedap lomak2 sangat. Plus makanan sunnah dalam tu. 🤗💕 Sy pon pernah minum susu kambing awal2 kehamilan, sebab sy taktahu tak boleh yg baru diperah. Tapi minum sikit jela, secawan kecik je. Tak tahu kenapa nak minum sangat.

Elakkan dulu sbb susu kambing tu agak panas pd awal kandungan. Lagipun tak disarankan minum susu perah segar sbb masih ada bakteria hidup yg tak baik utk kesihatan apatah lg time preggy. Nk minum pun kena panaskan dulu

Sya minum higoat, susu segar pn minum jgk dari sblom pregnant lgi minum susu kmbing (pnaskan sekejap) sbb sya ada maslah gerd susu lembu tk blh minum..

Saya pernah baca yg ibu mengandung kena elakkan susu yg tak dipastur. Takut masih ada bakteria. Jd kalau boleh susu segar pun kena elakkan sebab tak dipastur

4y ago

Susu saya beli ni dah dipastur

Sy minum lazz je,xpn susu segar HL...klau jenis segala mcm susu lembu tu mmg xleh,klau try minum jgk msti skit perut,kembung n cirit birit

Tp susu segar kalau boleh elakkan sbb tak dipastur..try susu kambing cm lazz, wildan, rayyan, karihome..

4y ago

Kalau dh pastur ok je awak, boleh..😊

Tadi awk minum ada sakit perut tak? Kalau okay, boleh je teruskan.

4y ago

Boleh je sis. Susu kambing bagus jugak 😁

elok elakkan dl sis.. tkt panas.. 7bln ke ats bleh dh..

Blh try sikit dlu sis. Klu xde pa², ok la tu..

Boleh je