Costing GH

Hi mommies, nak tanya. Berapa standard harga bila kita bersalin di government hospital? Termasuk jika kita kena induce. Atau mommies boleh tak share je,berapa amount u guys bayar?

18 Balas

saya bayar rm800 di hospital putrajaya baru² ni, takde kena induce ke ape. bersalin normal, pkul 1 pagi bersalin. tengahari besoknye da kena keluar. siap merasa naik ambulan dr labour room ke ward 😆

1y ago

yg ni bukan FPP. FPP lagi mahal, kena book awal..dan kena stanby rm4-5k. yg sy pergi ni yg biasa.. sy walk in je. gov hosp putrajaya mmg harga dia mahal sket sbb ada 1st class je tak silap sy. depo rm800. bill sy total rm798 cmtu sbb normal, kira 800 la tu. sy xambik pun duit baki dia malas masa tu xsabar nak balik 😂 kalau emergency cezer atau ada lain2 masalah perubatan tambahan dia cas lain nanti masa nak keluar bru tau. stanby je 2.5k.

Sy bersalin induce bersalin vakum. Ada infuse darah juga sebab hb low lepas bersalin. Baby pula kena warded 1 malam. Then, kuning kena warded dlm 6 hari. Sy warded 5 hari. Total RM100 lebih je awak.

saya kena induce 3 kali & lastly kena bersalin czer sbb poor progress bukaan 5cm ja total RM138. masuk wad start 5hb. 8hb bersalin, 9hb keluar. masa tu bulan 7, 2022.

kalau induce dduk Shari smlm je dlm rm 50 kalau kt hospital tengku fauziah Perlis...wad kelas 3 tapi dduk 4 org je satu ruang, kipas sorg 1.selesa sgt2

1y ago

In Sha Allah

Setiap negeri xsama.. kalau normal murah, czer mahal pun sikit je.. standby je dlm rm300.. mmg biasanya xkan lebih pun dari tu

sy bersalin di hsi,jb.. kena induce & emergency czer. 3h2m.. husband byr dlm 100 lbh gitu je.. kami both bkn keje gomen

Saya bersalin di hospital sg buloh, normal, tak induce, 5 hari 4 mlm RM40, ddk wad kelas 3 yg surprisingly selesa.

Saya bersalin di jb, normal tapi kena induce + vacuum, bilik kelas ketiga, 3hari 2 malam. Total RM120

bersalin normal+ epidural+ wad 3 hari caj dlm rm50 lebih mcm tu la.. klau czer maybe dlm rm100 mcm tu

Saya bersalin induce + czer sbb takde bukaan .. 10 hari duduk wad kena RM242