merungut

Hi mommies... masa mengandung ni..jaga la bahasa dan niat kita ya.. jangan banyak merungut..alahan,mual,muntah..semua ada mengandung.. jika ada alahan,alhamdulillah Allah bagi nikmat merasa macam mana mengandung dengan alahan.. Jika tak ada alahan juga Alhamdulillah Allah permudahkan.pendek kata,bersyukurlah Allah beri peluang rasa nikmat mengandung..jangan sesekali kita berbunyi.. Masa saya 2minggu dihospital leaking..ada sorang akak ni ckp..adik patut bersyukur,at least merasa erti mengandung..walaupun ada masalah..akak tak pernah lagi mengandung walau dah 5tahun kawen. Bersyukurlah..dan nikmati saat2 mengandung..jangan merungut..be happy and keep positif okey?

10 Balas

Betul tu sis. Selalu hari2 scroll dalam page ni. Ada yang pening sebab dia mengandung tak ada alahan.mungkin dia takut kandungan dia tak menjadi kalau tak ada alahan mengandung tu..dan ada jugak yang asik pelik dengan alahan sendiri tak hilang2 selepas 3bulan. Jangan asyik fikir orang cakap lepas 3bulan nanti hilang la tu , tapi bila kena pada diri sendiri kenapa tak hilang2 alahan tu wlwpon dah lepas trimester pertama. Semua org tau yg setiap tubuh badan masing2 berbeza ketahanan dan kekuatan. Jadi jangan la tak habis2 sama kan diri sendiri dengan orang lain.

Yela, sy pun kdng2 merungut gk penat lbh2 lg mengndung ank yg ke 5, sgl pengurusan ank2 semua dibwh jagaan sy, suami kerja luar sesekali balik... Tq ats nasihat sis, walau camner pun sbg ibu kite ner trs kuat dan tabah demi ank2.. Anak adalh amanah Dan anugerah Allah yg Teri dah...

Betul tue..sy klu penat ke mesti ckp ngan baby "xpe ibu kuat, baby pun kuat kn"..sbb sy pn pnh gugur lpas tue ttc 4thn ++..masa xhamil sy salu doa Allah bg hamil..Bila hamil sy xsngup nk merungut apa2..

Now that's great advice. But if sometimes u just need to release the pressure... I think it's ok to scream and swear occasionally 😂 But thank u sis... really appreciate it.

Thank you atas peringatan. Tapi sy selalu jugak merungut bab alahan & penat ni. Tapi merungut mengadu kat suami, mak & kakak jela. Lepastu biasa dorang akan bagi kata semangat.

Thanks for the reminder

apa2 pun... begitula..

betul tu, 😊

Nice

Insyaallah. trima ksih atas ingatan. sama2 la kita doa kn yg baik2.