merungut

Hi mommies... masa mengandung ni..jaga la bahasa dan niat kita ya.. jangan banyak merungut..alahan,mual,muntah..semua ada mengandung.. jika ada alahan,alhamdulillah Allah bagi nikmat merasa macam mana mengandung dengan alahan.. Jika tak ada alahan juga Alhamdulillah Allah permudahkan.pendek kata,bersyukurlah Allah beri peluang rasa nikmat mengandung..jangan sesekali kita berbunyi.. Masa saya 2minggu dihospital leaking..ada sorang akak ni ckp..adik patut bersyukur,at least merasa erti mengandung..walaupun ada masalah..akak tak pernah lagi mengandung walau dah 5tahun kawen. Bersyukurlah..dan nikmati saat2 mengandung..jangan merungut..be happy and keep positif okey?

10 Balas

Thank you atas peringatan. Tapi sy selalu jugak merungut bab alahan & penat ni. Tapi merungut mengadu kat suami, mak & kakak jela. Lepastu biasa dorang akan bagi kata semangat.