Morning sickness at 12 weeks . normal ke?

Mommies kat sini , ad tak yg dah masuk 12 week pun masih morning sickness? Saya kebelakangan ni kerap pulak pening, bau makanan yg sy masak sendiri pun buatkan sy rasa loya . Awal pagi dah muntah . kurang berselera makan nasi, prefer nak makan mee ataupun bihun sup je. Risau pun ada kalau bby tak dapat zat yg cukup nanti . Boleh tak share cara nak atasi@kurangkan rasa tak selesa ni? Thank you mommies semua?

2 Balas

Sy 18week kdg2 loya lg. Selera mkn on off. Sy kalau rse loya sgt sy minim air oren. Buat masam2. Lg sy mkn asam. Sejak 12w smpi skrg sy x tinggal mkn asam. Wktu awal2 xde plk rse nk mkn.

5y ago

Sy plk perut x tahan susu. Apa jenis susu pn perut meragam lps minum. Haha. Mcm2 ya karenah time mengandung ni😂.