Merajuk dengan husband

Mommies, kalau nanti 28weeks kan, masih boleh ke travel? Sbb supposely dat time nak pergi honeymoon dkt maldives. Ticket dah beli dari last year lagi. Then last night husband suggest postponed honeymoon kat maldives. Sbb dia risaukan pape jadi dkt ibu dgn baby. Ibu dia dari malam tadi nangis sedihh sangatttt ??????????????????????????

9 Balas

Same kes dengan saya . Sebelum kahwin lagi dah beli ticket honeymoon on nov last year tiba tiba bulan sept dapat tahu pregnant . Bila jumpa doc , doc cakap tak digalakkan naik flight , husband terus tak nak pergi . Bila fikir balik , kalau pergi juga kalau jadi apa apa nanti ibu yang menyesal . Lagi pun kalau tak pergi burn 400 je kalau pergi maybe spend more than thousand lagi so better spend duit tu untuk barang baby . Alhamdulillah , rasa berbaloi tak pergi sebab masa tu pun saya cepat tak larat kalau banyak jalan , kalau pergi pun maybe melepek kat hotel je . Insyaallah hujung tahun ni kalau ada rezeki pi berjalan sekali dengan baby

5y ago

Betulll. Okay awakk thankss for the advise 🌹

Kes sy, rela burn ticket. Risau kalau jd ape2 pada bby. Sy dah lama tggu dpt bby. Alhamdulillah tahun ni pregnant. Patutnya wedding anniversary tahun ni nak pegi honeymoon overseas jugak tp flight lama smpai belas2 jam plus transit. So sama2 ambik keputusan duk rumah je, next time bby lahir, bawak bby jalan2 skali. Sbb fkir kalau g honeymoon. Byk berjalan merata2 pulak. Takkan nk duk hotel je. Risaukan bby.

Better postponed. Kita mmg rasa diri kita cergas mcm biasa. Risau dlm flight sbb amik masa berjam2. Lgi tekanan udara dlm flight. Nk naik flight pn kena ada surat doktor sbb dh over 24weeks. So better tunda after bersalin.

Better xpayah...sbb risau pressure kat dlm kapal terbang tu...member pegi indon masa 29 minggu n turun jeww dr flight Pecah ketuban nk beranak Baby survive 1 jam jeww sbb kecik sgt

Sis try consult dgn doc dl..sebab sy rasa xde masalah..unless dh nk dekat due..28w tu lambat lagi..sy dl travel je..Alhamdulillah xde ap2..tp jmpa doc dl ye sis..

Boleh sis... .. Apa pun bgtau doktor @ tya nurse .. Nt ada info tmbahan diorg bg if anything happen.. Enjoy and happy babymoon

Kalau nk travel, sila dptkan nasihat Dr.. Kalau Dr luluskan, boleh je. Sbb kene pertimbangkan tempoh perjalanan dlm flight..

5y ago

U r welcome mommy💪

Biasanya doc tak akan galakkan jalan jauh apa lg naik flight berjam2 sbb pernah ada kes baby meninggal dlm kandungan

Sy pun ade company trip.xjoin pun😥 xberani nk ambik risiko.apa2 mintak nasihat doctor ye