Travel

Nak tanya, sy PJJ dgn husband tapi skrg ni sy pregnant baru week5. So, boleh tak kalau saya travel pergi kat husband? Ada risiko tak utk awl2x ni travel? Dari penang ke kelantan.

2 Balas

Utk awal trimester ni kena banyak jaga kandungan sis.. sbb kita ta tahu rahim kuat ke tak. Dah 2nd trimester nnt baru okay nk travel jauh. Ini stakat pndapat sy je sis..🤗

5y ago

Btul 2 ..kena elakkan travel..sy sblom ni pjj ngan hubby n sy travel melaka-perak masa preggy n sy keguguran 2x sepanjang sy pjj masa trimester pertama...

Rasanya boleh. Saya pon pjj. Selalu jugak travel p dekat husband. Kekadang 2minggu sekali mesti travel