Berita Kehamilan

Mommies, jom kongsi pengalaman anda beritahu suami selepas disahkan positif ujian upt!

Berita Kehamilan
106 Balas

Perios missed sehari je pun , pastuh terus check sekali positif selepas setahun lebih bwrkahwin . Bukan main melompat lagi 😂 pastuh terus call suami ,padahal suami tengah kerja . Tiba kecewa jap , sebab kena buat kejutan buat suami tapi dah excited sangat . Alhamdulillah sekarang 21w dan ITS BOY 400g . 👶 hehehe

sy cek pt masa subuh, xsangka double line. sbb ttc hmpir 5tahun.. xdan nk surprise terus kejut suami tnjuk pt, maka menangis tanda kesyukuran dan gembira laaa kami dipagi subuh tu 😊 mulut xlepas² ucapkan alhamdulillah. sekarang kandungan sy dh masuk 14weeks.. doakan sy dan baby ye semua ❤️

Lewat period then husband yang ajak beli pregnancy test and buat test. 😂 Bila dapat result positive, dua2 speechless. Sy dah nangiss dah, husband mcm blurr lagi 😆😆 skg husband asyik tanya, bila baby ni nak kuar . Tak sabar kot bapaknya pun 😆 38weeks already 🤗

Wktu 1st bgtau suami mcm blur sbb xsangka pregnant awal. Bunting pelamin. Bila yg 2nd ni bgtau dy mcm blur juga. Sbb menunggu 3 tahun, so bila tye suka x. Dy kata bersyukur sgt. Skrg ni asyik kna tegur sbb xd selera makan. Rsaukan keadaan baby dan diri isterinya 🤭

Sy kebetulan saja nk check sbb sy period irregular. Kebetulan time tu birthday hubby plus 2nd year anniversary. Skali check positive. Trus nangis. Dua tahun tggu. Sy dgn hubby same2 nangis. Trus ckp baby ni hadiah utk birthday and anniversary utk hubby.

Haha pg tu jam 4.30am lapar nk karipap jgk.. Ajk hb bli kt area taman.. Naik moto abg ipar sbb kereta kne block.. Sejuk2.. Lpas turun moto bg dy test upt double line.. Hb termenung atas moto tgk mata merah.. Alhamdulillah after 2y6m now 15w pregnant♥♥

Tuhan ye tahu perasaan bila dpt thu double line nie...ada org tegur kt kedai mkan...lepas tuw tergerak hati nk cheak...omg bersyukur sgt...bg thu husband kt whtapp...husband mcm tak percya...last2 pergi scan ada rupe kantung...husband bersyukur sgt....

suprise for our bufday 😍 since our bufday on the same date 10 nov 😂 husband balik keje dpt suprise UPT dlm box sampai nagis lompat².. first time tgk husband happy mcm tu..dah bg suprise delivery masa work.. balik dpt lg suprise advance 🤰

kami pjj, jumpa 2-3bulan skali. 9 bulan nikah baru lekat. suami pulak kerja bahagian elektrik voltan tinggi. so sy what'sapp je. dia read jer tak reply. frust jugak. tp lepas dia habis kerja dia call. Dgr suara excited sgt. Alhamdulillah..

Xda perasaan😅 xtau la trkejut ke, suka ke, sedih ke, risau ke... Tp now dah 34weeks ni ok la dri dulu haha entah kdg sy pun xfhm laki sndri 😁 ingt laki je yg susah nk fhm puan kan rupanya bole jd sebaliknya 😆😆