Bila Waktu Yang Sesuai Umum Kehamilan

Bila anda umum kehamilan anda, Mommies? Waktu disahkan hamil atau anda tunggu sampai masuk Trimester 3 baru anda reveal? Haa, cuba kongsi sikit!

Bila Waktu Yang Sesuai Umum Kehamilan
41 Balas

saya bagi tau awal. masa 1st preg saya senyap2, mak ayah n adik beradik je tau. tapi sekejap je, gugur.. lepas tu terngiang2 nasihat mak cik saya, kalau khabar baik tu elok kita kongsi sama2.. biar org2 tersayang mendoakan kita, kita dpt doa yg baik2. Alhamdulillah 2nd preg saya bagi tau awal termasuk dkt office. rakan sekerja dan bos pun aware dgn kesihatan kita, ahli keluarga doakan kita. skrg dh nk masuk 2 bulan Alhamdulillah sihat2 je. :) inshaa Allah, doakan saya ye mommy2 semua.

1w ago

sedihnyaa.. nauzubillahi min zalik. stay strong sis

Saya bagitahu family awal trimester minggu ke 3 sebabkan saya hanya ada kenderaan motor sahaja transport utama jadinya saya taknak mereka risau dan percaya pada saya . Lepastu bagitahu sahabat terdekat sebabnya 3 bulan trimester 1 saya tak boleh keluar mana mana sebabkan alahan teruk jadi tak nak mereka terasa sekiranya saya mengelak berjumpa dengan mereka . Yang lain kalau ada bertanya barulah diberitahu .

awal kehamilan dh bagitahu kalau kt tmpt kerja sbb buat kerja berat, kalau selain drp rakan kerja dan boss mmg x bagitahu kecuali keluarga sahaja. Dekat medsos pun x post apa2, org tahu tiba2 kite dh beranak

2w ago

saya bg thu suami masa tu dah confrm prgnt..dah siap scan 10w baru bagthu suami..family plk tahu seminggu slps hsbnd tahu..kebetulan masa tu ada family day so x dpt nak join game²..asyik mngelak untuk join game..last² baru la bagthu tgh prgnt..

Family terdekat ja saya bagitau. Lain2 semua masa buat kenduri cukur jambul baru jemput bagitau baru semua tahu masa tuu… Sebabnya, lepas bersalin dan masa berpantang saya nak rehat betul2 n ready fikizal n emosi after jumpa orang ramai sebab banyak persoalannya…

akn bagitau family, tpi x smua la .rakan2 trdekat pun x smua nasib je yg mna tnya dan tgur tu .rakan2 kerja sebab kerja byk kna outstation. rakan trdekat yg hamil sbb nk minta diaorg doakan juga spaya kehamilan kta dipermudahkan

Suami tau dulu sebab nak dia tolong buat kerja rumah. Saya bagi tau keluarga lepas 3 bulan. Tak galakkan bagi tau awal, experience saya sendiri, gugur minggu ke-6, satu keluarga kecewa Dan sedih. Sampai sekarang dah setahun dah masih sedih jugak.

saya bagitahu suami and kakak sorang je paling rapat. sebab apa2 diorang je yang boleh tolong. belah suami takde sape yang tahu lagi. walaupun family, saya susah nak percaya orang sebab saya taknak stress dengar itu ini dari mulut orang.

tempat kerja bagi tau la supervisor or manager awak untuk planning cuti atau management nanti. keluarga saya bagi tau masa yg sesuai, buka buku pink je saya bagi tau. kalau orang luar saya diam je. saya tak bagi tau, takut ada yg dengki.

Saya pregnant ank kdua bgtau awai kt fmily ..tp sempat merasa 2bulan ja,pastu dh gugur..tp diaorang akak2 n ipar mcm tk brp ok sy pregnant lg sbb tk keja ..biar ank sorang ja...skrg pregnant lg sy diam saja dlu.mlas nk reveal lagi

2nd trim sbb nak tutup mulut org yg cakap sy mandul. family dgn family husb tau waktu 8w my husb paling awal tahu lepas cek upt terus kejutkan husb bagitau double line

2w ago

kalau Sy kn sis.. Sy buat diam Jer lantak lah yg Kata mandul2 tu Malu sendiri.. tau2 beranak Jer Sy pon penah kena masa ank first mak sedara banding2kan dgn sepupu yg kawen kemudian Sy,, tp sebelum beranak dh kantoi sbb diorang sruh Sy minum air apa tah mcm akar2 kayu terpaksa ckp Sy pregnant kalau X mmg xnk ckp.. no 2 ni mmg xde gtau sapa2 kalau boleh beranak bru diorang tau sbb Anak dia pregnant tahun ni bangga betul bercerita kt org mcm Kita ni xde rezeki dh..