Is it safe to consume panadol actifast?

Hey mommies! I'm around 7 weeks pregnant and wanted to ask, is it safe to consume panadol actifast? I have migraine once in every month. I wonder if I can still consume it. Thank you ?

11 Balas

Saya sepanjang kehamilan belom pernah makan ubat selain folic acid/vitamin yg dokter bagi. Now nak masok 5bulan ni, demam panas dlm. Tu pon ambil panadol 500mg. Selain panadol¶cetamol cannot sis.

activefast tak boleh. lain bahannya. saya dh pernah tanya doc dulu. risau bahan dalam tu boleh effect buah pinggang baby.

Panadol biasa atau paracetamol je boleh sis. Kalau boleh jangan makan selalu. Normal kalau rasa tak sedap badan semua.

Sy pnh mkn Panadol sbb demam xlarat sgt.tpi xjln,sy byk kn minum air suam .. alhamdullah kurang sikit dmm

Setahu sy panadol yg dibenarkan doc shj boleh makan time preggy. Activfast mcm xsesuai.

Dr sy cakap boleh je makan asalkan makan bila memerlukan sahaja. Bukan hari2

Hanya panadol bulat biasa / paracetamol 500mg je boleh.. actifast x boleh.

Sy hanya mkn ubat yg doc bg masa pregnant. Sebaiknya consult doc 😊

Ask doctor first

ask doc first