Curiousity from 1st time mommy to be

Hi mommies, I have 2 questions to ask here. Firstly, I'm currently pregnant 7 weeks and 2 days. This is my 1st pregnancy, so I'm quite curious is it okay to consume goat milk during this phase? And my second question is I wonder if my baby is okay because I had sex just now. People always remind me to ensure there is no blood or brown spotting. Yet so far after sex there was no spotting at all. Just clear water. Is everything okay because I'll be doing my first baby scan end of this month. Thank you! ❤

7 Balas

firstly..i drink goat milk start early stage of my pregnancy.. secondly..i am not having any sex during my early stage until second trimester...doctor had suggested early stage of pregnancy need to avoid sex..but depends on our body condition....as long as no harnful or any problem is ok..but please be sure not too much sex during early stage of your pregnancy

5y ago

Thank you for the info! ❤

1. bagi pengambilan susu kambing... di saran Kan setelah kandungan 4 bulan ke atas... ini kerana kandungan lebih kuat Dan boleh menerima dgn baik khasiat Dr pemakanan in 2. utk bersama dgn suami... jika kandungan tiada masalah tidak menjadi isu.. macam kes Saya 3 bln pertama Saya akan mengalami bleeding... jadi tidak boleh Ada hubungan sex

5y ago

Thank you! ❤

Saya pun 1st time mommy to be. Masa first trimester, semasa bsama dgn hsband sya akan rasa kurang selesa. Kdg2 rasa sakit. But after dah masuk second trimester, kndungan dah kuat. Saya pun lebih selesa dan kena tahu posisi yg sesuai boleh google. Jgn bagi pressure pda kandungan.

untuk 3 bulan pertama tak disarankan untuk buat hubungan dengan husband , sebab tak kuat lagi . selalunya ibu ibu sendiri akan hilang rasa nak bersama sebab rasa risau pada kandungan , takut apa apa jadi . kalau dah 3rd trimstr baru disarankan selalu , orang cakap mudahkan bersalin .

5y ago

Terima kasih utk info ❤

1 okay minum susu kambing. pilih yang organik tinggi protien kurang krimer. 2 okay je bersama dengan suami. kalau sakit or x selesa berhenti atau tukar posisi

5y ago

Terima kasih untuk info ❤

Very important note in consuming any kind of milk, always choose pasteurized milk.

5y ago

Thank you! ❤

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻