Ketuban Kurang 34 Minggu

Mommies dlm ni ada x pglaman air ketuban detect kurang masa 34 minggu 4 hari? Risau la baby dlm tu tp td doc ckp ctg baby ok sj. Cuma kalau masih jg kurang, kna induce 37 minggu

1 Balas

masa pregnant last year sy ketuban kurang dlm week 32 dpt detect. warded 3 hari, paras normal balik tp borderline. kena alert gerakan baby cukup 10 dlm 1 hari. week 39 4 hari selamat lahirkan baby secara normal, no induce.

4y ago

masa scan waktu pagi detect kurang, ptg masa di hospital dah naik air ketuban, doktor ckp mungkin pagi baby x kencing lg. balik dr hospital sy minum air masak & mkn tembikai byk2 org kata boleh naikkan air ketuban, x sure betul ke tak tp sy amalkan smpai deliver & pastikan baby cukup gerak.