Kurang berat badan

Hi mommies,, boleh tanya macam mana cara nk kurangkan berat badan x? Sy dah 33 minggu. Dah kurangkan makan tp berat makin bertambah. Risau la saya. Nurse n doctor pun jd risau dah. Thank you

8 Balas

Sis naik berapa kilo dalam masa 2 minggu? Kalau boleh jangan naik lebih dari 1kg. Makesure bawah 1000g. Kalau kat rumah ada weight scale lagi senang nak monitor berat badan sebelum pergi appointment. Cara saya, saya cuma breakfast dan makan tengahari atau makan petang. Malam tak makan dah. Portion makan tengahari atau petang pun tak banyak. Sekali2 nak makan banyak tu boleh lah. Jangan hari2. Saya buat style macam ni tiap kali appointment berat naik 300g - 500g je tak sampai 1kg pun. Sis cuba lah.