Berat badan naik

Mummy2 semua normal ke time pregnant ni berat badan naik mendadak😔 macam mana nak kontrol/ kurangkan / senaman supaya berat badan kurang ye sebab nurse dah bising ..berat saya 54kg naik 60kg ..#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Actually susah sebenarnya nak kawal makan 😅 Pengalaman saya sendiri, 1st trimester berat badan lgsg takda naik atau turun. Nurse tanya kenapa berat badan tak da peningkatan & sama mcm sblm pregnant. Slps masuk 2nd trimester, berat naik (2 KG). Nurse kata kenapa naik byk sangat pulak? Pening saya dibuatnya 😂 Bila usia kandungan bertambah, nafsu makan pon bertambah. Lambat makan nanti, baby kt dlm perut tak happy & bersilat dlm tummy 😂

sama..Berat badan Saya naek mendadak sampai 3kg..Rasa makan xlaa banyak tapi maybe sebab jenis makanan yang saya ambik tuu kot jadi penyumbang 😅..Start Jumaat nie da kena ambik tekanan darah daa sebab doc risau berat badan naek mendadak punca darah tinggi..